Implantater – Som naturlige tænder

BOOK EN GRATIS FORUNDERSØGELSE HER

Tandimplantater er en sikker, pålidelig og veldokumenteret løsning til permanent erstatning af én eller flere manglende tænder. Millioner af mennesker verden over har fået fornyet livskvalitet med en varig tandimplantatløsning.

Et færdigt tandimplantat fungerer som en naturlig tandrod, og det er næsten umuligt at skelne de nye tænder fra de naturlige tænder. Med tandimplantater kan du roligt smile og spise, fordi du ved dine nye tænder sidder helt fast.

Af disse årsager samt den lange holdbarhed, vælger flere og flere danskere nu at erstatte manglende tænder med tandimplantater.

Hvordan fungerer implantater?

Et tandimplantat er en kunstig tandrod, der indsættes i kæbeknoglen, og udgør fundamentet for de nye erstatningstænder. Moderne tandimplantater er små skruer, der er fremstillet af titanium, som er et metal med den særlige egenskab, at det kan vokse fast i kæbeknoglen.

Implantatet, der har form som en skrue, er normalt 3-5 mm tykt og 9-16 mm langt. Denne titaniumskrue indsættes i kæbeknoglen. Implantatet vokser i løbet af nogle måneder sammen med knoglen og sidder derefter fast.

Hvem kan få lavet implantater?

I princippet kan næsten alle få foretaget implantatbehandlinger. Der kan dog være forskellige forhold hos den enkelte, der gør, at en implantatbehandling ikke er velegnet. Ved hjælp af en grundig undersøgelse, kan vi afgøre, om det er den rette behandling for dig. Kæbeknoglen bør dog være fuldt udviklet, inden der isættes implantater. Derfor bruges implantater normalt ikke til patienter, der er under 18 år

Hvad er fordelen ved implantater?

Selv om behandlingen er omfattende og tidskrævende, er et implantat en fordelagtig behandling, da den ikke involverer andre tænder i munden. Dermed kan man altså i højere grad skåne nabotænder, og bevare så meget af dine egne tænder som muligt.

Hvilke former for implantater findes der?

Hvis flere tænder mangler kan der isættes to eller flere implantater. Disse fungerer som bropiller i en fastsiddende implantatbro. Hvis alle tænder mangler er det også muligt at skrue en bro med 8-10 tænder fast på 4-6 implantater. Dette vil fungere som dine egne fastsiddende tænder. Man kan endvidere forsyne en eksisterende helprotese med tryklåse, der låser sig fast på 2-4 implantater i kæben.

Oversigt over implantatbehandling i Greve TandlægeCenter:

1. Grundig undersøgelse

Inden implantatbehandlingen foretager vi en grundig undersøgelse, hvor der bl.a. tages røntgenbilleder, der skal bruges til at bestemme placeringen og størrelsen af tandimplantaterne. Her er det også vigtigt, at du som patient stiller alle de spørgsmål du måtte have i forbindelse med behandlingen. Til sidst får du udleveret en skriftlig behandlingsplan og et prisoverslag.

2. Isætning af tandimplantater

Alle tandimplantater på klinikken isættes af vores kæbekirurg, som er specialtandlæge i Tand-Mund-Kæbekirurgi. Når du møder ind til din operation på klinikken, vil du blive taget godt imod af en af vores søde klinikassistenter, som vil følge dig ind til klinikrummet. Hvis det ønskes kan du få en beroligende pille inden operationen efter aftale med os. Inden bedøvelsen lægges får du tabletter, der skal mindske smerter, hævelse og risiko for infektion efter operationen. Kæbekirurgen lægger da en lokalbedøvelse, så du er 100% smertefri under hele behandlingen. Der er som regel kun få og lette gener efter operationen, som foregår i lokalbedøvelse under sterile forhold.

Behandlingen afsluttes med, at du modtager grundig vejledning om, hvordan du skal forholde dig efter operationen. Hertil får du også udleveret en recept på antibiotika og smertestillende piller til at forebygge betændelse og tage den efterfølgende ømhed.

3. Helingsperiode

Efter implantatisættelsen er der en helingsperiode, inden de nye tænder påsættes. I denne periode integreres tandimplantaterne helt i kæbeknoglen. Typisk vil helingsperioden vare mellem 2-3 måneder. I denne periode skal du til regelmæssig kontrol på klinikken.

4. Aftrykstagning

Efter helingsperioden er overstået skal du ind til tandlægen og få taget aftryk til den krone eller bro, som skal genskabe den tabte tyggefunktion og det pæne smil.

5. Fremstilling af dine nye tænder

Aftrykket sendes ind til en tandtekniker, som fremstiller dine nye tænder. Tandteknikeren tilpasser formen og finder den helt rigtige farve til dine nye naturlige tænder.

6. Tilpasning og opfølgning

Når kronen eller broen er færdig, bliver du igen indkaldt til tandlægen, som cementerer kronen eller broen fast på de endelige abutments, som er skruet fast i implantaterne (se ovenstående illustration). Hermed er implantatbehandlingen afsluttet. Efterfølgende er det vigtigt, at du kommer til regelmæssigt eftersyn. Ligesom der kan komme betændelse og paradentose ved naturlige tænder, kan der komme betændelse omkring implantater, som gør, at implantatets fæste mistes. Implantater skal derfor børstes og holdes rene ligesom almindelige tænder.

 

En implantatbehandling, hvor der er tænkt på alle detaljer:

  • Alle implantatoperationer udføres udelukkende af en specialtandlæge i Tand-Mund-Kæbekirurgi. Vores implantatoperationer foretages naturligvis under 100% sterile forhold.
  • Vi anvender implantater fra DENTSPLY Implants, som har en lang tradition for forskning og produktudvikling. Årtiers erfaring og kliniske test i videnskabelige langtidsstudier giver maksimal sikkerhed for dig som patient.
  • Alle tanderstatninger bliver fremstillet i tæt samarbejde med JAKA Dental, som er et moderne dansk dentallaboratorium, der har specialiseret sig i at arbejde med implantater.

Digital tandbehandling:

I de seneste år har den digitale teknologi indenfor tandbehandling udviklet sig betydeligt. Denne udvikling har vi som nogle af de første tandklinikker i Danmark taget til os. Det betyder, at vi i Greve TandlægeCenter kan tilbyde dig en implantatbehandling, som er præcis ned til den mindste detalje.

Når vi planlægger din implantatbehandling, kan vi ved hjælp af et 3d røntgen samt en digital skanning af dine tænder se alle relevante detaljer vedrørende dine tænder og kæbeknogle.

Dermed kan vi med langt højere præcision visualisere og planlægge den bedst mulige placering samt facon for din tanderstatning. Dette betyder også, at selve implantatoperationen kan udføres hurtigere, mere præcis og mere skånsom, da der jo på forhånd er taget højde for alle faktorer vedrørende dine tandforhold.

 

Mulighed for at betale over 12 måneder rente- og gebyrfrit:

En implantatbehandling er en større investering, og derfor har vi i samarbejde med SparXpres mulighed for at tilbyde alle vores patienter en attraktiv finansiering af deres tandbehandlinger. Du har nemlig mulighed for at få finansieret hele din tandbehandling rente- og gebyrfrit, og du vælger selv om du vil afdrage lånet over 6 eller 12 måneder.

Har du spørgsmål eller ønsker du et tandimplantat, så kan du ringe til os og bestille tid til en forundersøgelse på: 43600209