Fjernelse af visdomstænder

Hvad er en visdomstand?

Visdomstænderne er de kindtænder, der er placeret allerbagerst i vores tandsæt. De bryder typisk frem mellem 17-22 års alderen, men det er ikke, alle der har dem. I nogle tilfælde kan de være skjult i kæbeknoglen uden at bryde igennem tandkødet.

Hvorfor fjernes visdomstænder?

I visse tilfælde vil visdomstænderne ikke forårsage problemer idet de bryder uhindret frem i tandsættet eller ligger gemt væk nede i kæben. I andre tilfælde kan visdomstænder dog give anledning til en række problematikker, hvoraf de hyppigste er følgende:
– Betændelse og hævelse omkring visdomstanden, hvis den er delvist frembudt.
– Hul i visdomstanden eller nabotanden, da det kan være svært at rense mellem tænderne.
– Visdomstanden ligger og gnaver i nabotanden nede i kæben.

Visdomstanden har praktisk talt ikke nogen funktion, hvilket betyder, at vi sagtens kan undvære den. Ved ovenstående tilfælde er den bedste løsning derfor at fjerne visdomstanden.

Sådan foregår fjernelse af en visdomstand hos os:

Inden en visdomstand fjernes tager tandlægen et røntgenbillede for at se, hvorledes visdomstanden er placeret i knoglen. Hvis tanden er brudt frem, og det er muligt, så trækkes tanden ud, hvilket som regel er overstået hurtigt. Hvis dette ikke er muligt, vil det være nødvendigt at foretage en mindre operation. Operationen foretages af vores kæbekirurg, som er specialtandlæge i Tand-Mund-Kæbekirurgi.

Før behandlingen

Det er vigtigt, at du har spist inden behandlingen, da lavt blodsukker kan gøre dig utilpas.

På behandlingsdagen

Når du møder ind på klinikken, vil du blive taget godt imod af en af vores søde klinikassistenter, som vil følge dig ind til klinikrummet. Inden bedøvelsen lægges får du tabletter, der skal mindske smerter hævelse, og risiko for infektion efter operationen. Kæbekirurgen lægger da en lokalbedøvelse, så du er 100% smertefri under hele behandlingen. Der lægges et lille snit i tandkødet, hvorefter lidt af kæbeknoglen fjernes, og visdomstanden kan fjernes. Til sidst lukkes tandkødet igen med et par sting.

Behandlingen afsluttes med, at du modtager grundig vejledning om, hvordan du skal forholde dig efter operationen. Hertil får du også udleveret smertestillende piller til at tage den efterfølgende ømhed.

Skal du have fjernet en visdomstand, eller har du nogle spørgsmål? Så kan du ringe til os og bestille tid med det samme på: 4360 0209