Kirurgisk paradentosebehandling

Hvornår foretager man kirurgisk paradentosebehandling?

I tilfælde af, at den almindelige paradentosebehandling ikke er tilstrækkelig i forhold til at stoppe sygdomsudviklingen, så kan kirurgisk paradentosebehandling være den bedste behandlingsmulighed. Denne mulighed anvendes først, når alle andre muligheder er blevet afprøvet.

Formålet med en kirurgisk paradentosebehandling er at give det maksimale overblik over de tandrødder, der skal renses. Hermed bliver der mulighed for at foretage en komplet og effektiv rensning af tandrødderne, hvilket vil forbedre muligheden for at stoppe udviklingen af sygdommen. Det er vigtigt at huske, at man desværre ikke kan genvinde tabt fæste forårsaget af paradentose, man kan derimod bremse udviklingen.

Sådan foregår en kirurgisk paradentosebehandling hos os:

Den kirurgiske paradentosebehandling er ikke et stort indgreb, og der følger derfor almindeligvis heller ikke store gener med efter behandlingen. De mindre smerter, der eventuelt kan være, kan klares med almindeligt smertestillende medicin som Panodil.

Behandlingen

Inden behandlingen påbegyndes lægges en effektiv lokalbedøvelse således, at du er 100% smertefri under behandlingen. Herefter klappes tandkødet til de paradentoseramte tænder til side, og den grundige tandrens kan nu foretages. Efter rensningen bliver tandkødet lagt forsigtigt på plads og sys sammen igen. Stingene bliver fjernet igen efter en uge.

Behandlingen afsluttes med, at du modtager grundig vejledning om, hvordan du skal forholde dig efter operationen. Hertil får du også udleveret en recept på antibiotika og smertestillende piller til at forebygge betændelse og tage den efterfølgende ømhed.